Menu
Obec Nižná
ObecNižná

Cyklozraz v Oščadnici.

Cyklozraz v Oščadnici.

Na Kysuce a do Oščadnice zvlášť sa chodí v zime prevažne lyžovať, kde sú výborné zjazdárske, ale hlavne bežkárske podmienky.

Náš cykloklub sa už párkrát zúčastnil týchto zimných stretnutí v rámci bežkovania. No a po týchto bežeckých stopách sa v lete jazdí na horských bicykloch.  

Klub turistov z Oščadnice sa podujal usporiadať ďalší ročník cykloturistického podujatia aj napriek veľmi krátkej dobe prípravy akcie. Ani nie dva mesiace pred akciou sa ešte nevedelo, či zraz vôbec bude. Preto organizátorom patrí veľká vďaka za to, že prípravu a organizáciu zvládli v tak krátkom čase.

Náš cykloklub ( ale aj veľa ďalších klubov) sa zúčastnil tejto akcie v trošku skromnejšej zostave, hlavne kvôli tomu, že termín akcie nebol známy dávnejšie. My sme sa včlenili do väčšej skupiny z KST Nižná pod vedením Vierky Adamusovej. 

Organizátori zapísali takmer 200 účastníkov z troch štátov, pre ktorých boli pripravené každý deň tri trasy, či už na cestné bicykle, alebo horské.

Prevažná časť cyklistov bola na horských bicykloch (z nich asi polovica na e-bikoch). Trasy viedli blízkym aj širším okolím Oščadnice, navštívili sme Veľkú Raču, Vychylovku, Novú a Starú Bystricu, Marťásky vrch s rozhľadňou Zákopčie. Nevynechali sme ani Čadcu a nakukli sme aj na Trojmedzie medzi Slovenskom, Poľskom a Českom. 

Všetky trasy viedli prevažne po značených poľných (ne)cestách a cyklochodníkoch, ktoré majú vybudované v okolí Čadce a po ktorých je radosť bicyklovať.

Vzhľadom na to, že pondelok bol štátny sviatok, tak organizátori predĺžili zraz o jeden deň a tak sme mohli najazdiť o čosi viac ako zvyčajne. Naše cyklopočítače sa zastavili na kilometrovníku zhruba okolo 170 km, a nastúpanými 3000 metrami.

 

text a foto: Ivan Opát

Dátum vloženia: 31. 8. 2022 8:11
Dátum poslednej aktualizácie: 31. 8. 2022 8:14
Autor: Martin Žuffa

Univerzálny prekladač

Preklad (translations)

Klikni pre prelinkovanie

Pozývame Vás

d

d

f

d

Інформація для yкраїнців

Натисніть, щоб збільшити

f

f

f

Ovzdušie v obci

Sviatky a výročia

Meniny má Marcel, Hvezdoň

Zajtra má meniny Ervín, Abelard, Adelard, Anzelm, Žitoslav, Anzelma, Ervína, Saskia, Žitoslava

Aktuálna teplota - Nižná

20.4.2024 15:04

Aktuálna teplota:

11.8 °C

Vlhkosť:

61.3 %

Rosný bod:

4.6 °C

Predpoveď počasia

dnes, sobota 20. 4. 2024
dážď so snehom 5 °C 2 °C
nedeľa 21. 4. slabé sneženie 3/0 °C
pondelok 22. 4. slabé sneženie 6/0 °C
utorok 23. 4. slabý dážď 11/-2 °C

Upozornenie na monitorovanie


kamery

Návštevnosť

Návštevnosť:

ONLINE:9
DNES:749
TÝŽDEŇ:4772
CELKOM:1746683

Družobné mestá a obce