Nižná - Zjednodušená verzia stránok
Nastavenie veľkosti písma
+

Nová akcia - Cyklohalušky

Foto

Dňa 18.6. sa konal prvý ročník novej cykloakcie Cyklohaluška. Už samotný názov akcie naznačoval, že niekde počas cyklotúry sa stretneme aj s bryndzovými haluškami.

Túra začala tradične pred cyklopointom JAMA, kde sa o 10:00 ráno zišlo vyše 30 cyklistov. Trasa viedla cyklochodníkom z Nižnej po hrádzi do Podbiela, ďalej smerom okolo Studeného potoka do Oravského Bieleho Potoka a Habovky. Pred Zubercom sme mali prvú zastávku v oddychovej zóne, kde sme si dali výbornu zmrzlinu a kavu.

Pokračovali sme ďalej po cyklochodníku cez Zuberec až po Oravský skanzen. Tam sme mali naplánovanú druhú zástavku. To už bol aj čas na obed a tak sme sa pustili späť krátkym zjazdom do Zuberca, do koliby JOSU, kde sme si už pochutnávali na tradičnej oravskej špecialite.

Po výdatnom obede, ktorý bol skutočne výborný, sme sa už pustili dlhým zjazdom až do Nižnej, kde sa opäť všetci stretli na zaslúženom pive. Akciu hodnotíme veľmi pozitívne, nakoľko sa jej zúčastnili tri generácie, najmladšia členka bola 8 ročná Kiara a najstarší člen bol 78 ročný Kamil.

Už teraz sa všetci tešíme na druhý ročník..

Dátum vloženia: 13. 7. 2023 14:39
Dátum poslednej aktualizácie: 13. 7. 2023 14:40
Autor: Martin Žuffa