Menu
Obec Nižná
ObecNižná

Karneval pre najmenších - recenzia

d

Vo štvrtok 8. 2. 2018 sme spolu s Obecným úradom v Nižnej opäť zorganizovali karneval pre najmenšie deti, ktoré sú s maminkami doma.

Niektoré prišli aj so staršími i mladšími súrodencami. Napriek vysokej chorobnosti sme zaplnili Rotundu. Bolo nás viac než 100. Chceme sa vám v mene materského centra Dupajda veľmi pekne poďakovať za účasť a krásne masky mám aj detí. Za pomoc pri výzdobe a obsluhe v kaviarničke ďakujeme našim dobrovoľníčkam Valike, Janke a Mirke a za parádny program, ktorý priam vtiahol maminy a hlavne deti do zábavy, tanca a spevu ďakujeme Janke Tuhej a Lucke Kortmanovej.

Na začiatku nás roztancovali maminy s bábätkami v šatkách, ktoré chodia do Dupajdy na Baby Salsu každý pondelok. Latinsko-americké rytmy nenechali nikoho sedieť. Nasledovalo interaktívne kolečko s Jankou a Luckou. My sme stavili hlavne na to, čo s deťmi robievame v Dupajde na pohybovkách či iných aktivitách a vyšlo to na jednotku. Počas celého karnevalu sme mali otvorený foto kútik, ktorý zastrešila naša dvorná fotografka Danka Korčeková (https://sk-sk.facebook.com/Daniellas-photo-416696261713674/).

Bolo u nej stále plno a využili sa všetky karnevalové rekvizity vrátane nového pozadia. Ako vždy bola perfektne pripravená a foťákom cvakala jedinečné zábery. Fotky aj videá nájdete tu: http://dupajda.sk/karneval_2018.php.

Napriek chorobám prišlo približne 50-60 mamín s deťmi. Mamičky boli naozaj spokojné, domáce šišky z pekárne Švarc v Tvrdošíne im veľmi chutili aj všetky lekváre, ktoré sme ponúkali v rámci ochutnávky domácej výroby našich žienok. DJ Rosso nám parádne hral a miešal jeden hit za druhým. Miška Beblavá aj s Teom mu ďakuje za pekné gesto. DJ sa vzdal svojho honoráru v hodnote 50 Eur v prospech zbierky na delfíno terapiu pre Tea. Navyše sme pre Tea vyzbierali ďalších 30 Eur. Miška v Dupajde vedie kurz šitia pre tvorivé ženy. Je našou členkou a napriek strastiam mamy autistického syna je stále pozitívna a plná nápadov na tvorenie. Touto cestou by sme vám chceli dať do pozornosti ako môžete aj vy prispieť a poukázať akúkoľvek sumu priamo na jej účet SK87 1100 0000 0026 1989 0077 a píšte poznámku „pre Tea“. ĎAKUJEME! Ak chcete vedieť viac                      informácií, tu nájdete všetko: https://www.ludialudom.sk/vyzvy/4925.

Skončili sme okolo obeda, ale isto by veľa z nás ešte vydržalo dlhšie na parkete. Atmosféra bola veselá a uvoľnená, tak ako sa patrí na dupajdiacku akciu. Ďakujeme za všetky povzbudenia a komentáre na našom FB. Je to skvelý pocit, keď vieme o vašej spokojnosti. Je to naša pláca za všetku dobrovoľnícku činnosť. Ak ešte nie ste rozhodnutí komu venovať svoje 2% z daní, tu je postup aj tlačivá ako prispieť MC Dupajda: http://dupajda.sk/dan.php.

Tešíme sa na vás na Jarno- letnej burze, ktorá bude opäť v Rotunde od 5. marca 2018. Viac info na našej webke a sledujte aj FB.

 

Autor: Katarína Scott

Dátum vloženia: 27. 2. 2018 13:47
Dátum poslednej aktualizácie: 27. 2. 2018 13:49
Autor: Martin Žuffa

Univerzálny prekladač

Preklad (translations)

Klikni pre prelinkovanie

Pozývame Vás

f

d

f

Інформація для yкраїнців

Натисніть, щоб збільшити

f

f

f

Ovzdušie v obci

Sviatky a výročia

Meniny má Soňa, Ilarion

Štátne sviatky a významné dni na dnešok:

  • Zelený štvrtok

Zajtra má meniny Miroslav, Mieroslav, Bertold, Bertolda, Mieroslava

Štátne sviatky a významné dni na zajtrajšok:

  • Veľký piatok

Aktuálna teplota - Nižná

28.3.2024 09:03

Aktuálna teplota:

12.1 °C

Vlhkosť:

69.5 %

Rosný bod:

6.7 °C

Predpoveď počasia

dnes, štvrtok 28. 3. 2024
slabý dážď 10 °C 7 °C
piatok 29. 3. dážď so snehom 12/3 °C
sobota 30. 3. polojasno 18/8 °C
nedeľa 31. 3. zamračené 18/9 °C

Upozornenie na monitorovanie


kamery

Návštevnosť

Návštevnosť:

ONLINE:19
DNES:1513
TÝŽDEŇ:5507
CELKOM:1726130

Družobné mestá a obce